2017 september 1

Magnus Ohlsson är ny vd för Cementa

Den 1 september 2017 tillträder Magnus Ohlsson sin nya tjänst som verkställande direktör i byggmaterialföretaget Cementa. Magnus Ohlsson har arbetat inom Cementa och moderbolaget HeidelbergCement under många år och sedan 2014 har han varit verksam som marknadschef och vice vd i Cementa.

Magnus header.

– Jag ser fram emot att driva Cementa vidare i samma positiva anda, säger Magnus Ohlsson. Vi har en stark position på marknaden som jag strävar efter att utveckla vidare. Vi kommer bland annat att fortsätta vårt arbete med vår vision om noll koldioxidutsläpp under produktens livstid, och att utveckla nya och bättre produkter som möter marknadens behov i dagens moderna samhälle.

Magnus Ohlsson efterträder Jan Gånge, som väljer att fokusera på sina andra roller inom HeidelbergCement Northern Europe, det vill säga som Finance Director och Deputy General Manager.

– Jag känner mig mycket nöjd med valet av efterträdare som vd i Cementa, säger Jan Gånge. Magnus Ohlsson har arbetat länge i företaget och är väl insatt i verksamheten.

I sin nya roll kommer Magnus Ohlsson även i fortsättningen att agera som marknadschef för Cementa.

Niklas Magnusson

Kommunikatör
Tfn: 
08-625 68 13
Mob: 
076-893 91 19
Cementa AB
Marieviksgatan 25
117 43 Stockholm
Sverige