Jobba hos oss

Är du motiverad och beredd att ta ansvar? 
Välkommen att bygga framtiden tillsammans med oss! 

Vi utvecklar, producerar och säljer material som utgör stommen i det moderna samhället, med ett stort fokus på hållbarhet. Företagets fortsatta framgång bygger på våra engagerade och kompetenta medarbetare, som bidrar med kunskap och kreativitet. Kanske finns dina framtida utmaningar hos oss? Här kan du läsa om hur det är att arbeta inom Cementa och hur du kommer i kontakt med oss.

Om Cementa

Cementa utvecklar och tillverkar cement och är den enda producenten i Sverige. Hos oss arbetar 450 personer.

Cementa ingår i HeidelbergCement är en av världens största producenter av byggmaterial för bygg- och anläggningsbranschen. Läs mer. 

Vi har fabriker i Skövde, Degerhamn och Slite och huvudkontor i Stockholm.

På våra fabriker arbetar bland annat processtekniker, processingenjörer, mekaniker, elektriker, konstruktörer och kemister. Inom vår marknadsfunktion samt forskning och utveckling arbetar säljare, tekniker och administratörer.

Student

Traineeprogram
Vissa år genomför vi ett traineeprogram. Som trainee inom HeidelbergCement får du göra en spännande resa inom våra olika verksamheter och får ovärderliga kunskaper på köpet.

Vi handplockar våra traineer direkt från tekniska universitet och högskolor till programmet som pågår i 18 månader. Du är knuten till en viss enhet och praktiserar under programmet både inom den egna enheten och inom andra enheter.

Examensarbete
Examensarbete är ett bra sätt att komma nära vår verksamhet inom ett visst område. Samtidigt får vi chans att lära känna dig. Om du har en egen idé om ett ämne som kan vara av nytta för vår verksamhet så är du varmt välkommen att höra av dig och presentera denna.

Här hittar du aktuella examensarbeten.

Praktik
Vi anlitar löpande praktikanter från yrkesutbildningar i närområdet till våra fabriker. I övrigt tar vi emot praktikanter till våra verksamheter i mån av tid och resurser. Ta kontakt med den enhet du är intresserad av att praktisera på, och beskriv ditt tänkta ämnesområde så väl som möjligt samt dina förväntningar på praktiken.

Sommarjobb
Vissa av våra fabriker erbjuder flera möjligheter till sommarjobb. Kontakta den enhet du är intresserad av för mer information.

Viktiga frågor för oss

Hälsa och säkerhet

  • Vi arbetar i en tung industri och lägger största vikt vid säkerhetsfrågor för medarbetare och alla som kommer i kontakt med vår verksamhet.
  • Säkerhetstänkande ska vara en självklar del av vardagen för våra medarbetare.

Hållbarhet och miljö

  • Det är självklart för oss att verka för ett långsiktigt hållbart samhälle, där vi bidrar med både våra produkter och vår expertkunskap.
  • Klimatfrågan har hög prioritet och vi arbetar mot en vision om noll koldioxidutsläpp från betongprodukterna under deras livscykel.
  • Vi tror på att industri, människor och natur kan samexistera sida vid sida. Vi arbetar aktivt för att värna om naturvärden och stärka den biologiska mångfalden vid våra täkter. Koncernen är bland de ledande i branschen på området.

Medarbetarutveckling

  • Hos oss får du möjlighet att växa och vidareutvecklas inom din nuvarande tjänst eller kanske i en ny roll. Du bidrar aktivt till din egen utveckling inom företaget.
  • Vårt mål är att ha de bästa ledarna i branschen och vi lägger stor vikt vid utveckling av nuvarande och framtida ledare.