2015 juni 16

Stort intresse när Cementa invigde naturstig på Öland

Närmare 280 personer tog sig till Albrunna kalkbrott på Öland, för att delta vid invigningen av den nya naturstigen den 13 juni. Vädret stod på Cementas sida och det blev en lyckad dag med både naturguidningar, tipspromenad och korv med bröd.

– Vi är positivt överraskade över att så många ville komma. Besökarna verkade uppskattade initiativet och de berömde den vackra naturen som finns här, säger Staffan Johnsson, miljöchef vid Cementa i Degerhamn.

Under förra året påbörjades ett arbete med att aktivt förbättra miljön runt de gamla och nyare delarna av stenbrottet för att gynna fåglar och växter. Ett projektarbete inom ramen för student- och forskartävlingen tävlingen Quarry Life Award blev startskottet för att utveckla den 2 kilometer långa naturstigen med tillhörande informationsskyltar. Nu är informationsskyltarna på plats och det gör platsen till ett mer naturligt besöksmål för den som vill ta en promenad i den unika natur som området har att erbjuda.

Till vardags kan man också följa aktiviteterna i det aktiva brottet genom den kikare som står monterad vid utsiktsplatsen.

Se bilder från dagen nedan.