Cementa är kvalitet, kunskap och hållbarhet

Cementa AB tillverkar cement i Sverige och säljer det i bulk/lösvikt. Säckad cement och betongblandningar i säck tillhandahålls i byggvaruhandeln, som också ger råd om användningen. Cementa AB ingår i den internationella koncernen HeidelbergCement.

Värm rumpan på Skansens nya betongbänk
Studenter tilldelas stipendium för projektarbete om Cementas kalkstensbrott
Sista stenen snart lagd i Visby ringmur
22. oktober 2014

Värm rumpan på Skansens nya betongbänk

En ny hållbar långbänk i betong är nu invigd på Skansen. Bänken är utformad av skulptören och formgivaren Stina Lindholm och bänken har fått namnet ”Långbänken”. Cementa involverades 2013 av Skansen att bli en del av projektet tillsammans med Fortum kring en hållbar långbänk i betong med placering i Skansens huvudentré vid Spegeldammen. Cementa är materialsponsor till Skansen sedan mer än 10 år och har god erfarenhet av att arbeta tillsammans med skulptören och formgivaren Stina Lindholm. Cementa ser nu fram emot att folk ska få ta del av den konstnärligt utformade betongbänken på Skansen.
7. oktober 2014

Studenter tilldelas stipendium för projektarbete om Cementas kalkstensbrott

Sara Östberg och Stina Näslund vid Sveriges lantbruksuniversitet har tilldelats ett stipendium ur Janne Kempes miljöfond för examensarbete relaterat till gruvor och miljö. Stipendiet på 15 000 kronor delades ut vid SveMins årliga miljökonferens.
6. oktober 2014

Sista stenen snart lagd i Visby ringmur

Snart är sista stenen på plats i återuppbyggnaden av Visby ringmur. 150 ton sten har murats upp med hjälp av 60 ton kalkbruk som släckts och blandats på traditionellt vis på plats. En viktig bidragsgivare är Cementa, som var huvudsponsor för projektet Rädda Ringmuren redan 1990-95 och som nu går in i ett nytt åtagande för murens bevarande.