Cementa är kvalitet, kunskap och hållbarhet

Cementa är ett av Sveriges största byggmaterialföretag. Vi tillverkar och marknadsför cement och erbjuder kunskap om användning av cementbaserade produkter. Cement är nyckelingrediensen i betong, som är grunden för hållbara byggnader och välfungerande infrastruktur. Cementa är ett modernt och högteknologiskt företag och vi verkar för en minskad klimatpåverkan i byggandet.

Situationen under kontroll efter brand vid Cementa i Slite
Brand på Cementa i Slite
Cementas utvecklingsblogg: Beständig och klimatsmart betong med AMA 17
2017 maj 26

Situationen under kontroll efter brand vid Cementa i Slite

Under onsdagkvällen började en lagerhall brinna vid cementfabriken. Ingen person kom till skada. Eftersläckningsarbete pågår fortfarande under fredagen men situationen är under kontroll. Produktionen beräknas kunna fortsätta utan större störningar.
2017 maj 24

Brand på Cementa i Slite

Vid 19-tiden onsdag kväll utbröt en brand vid cementfabriken. Branden uppstod i en hall där Cementa förvarar plastmaterial för förbränning och lokalen är övertänd. Ingen person har kommit till skada. Räddningstjänsten var snabbt på plats och deras bedömning är (kl 21:00) att branden är under kontroll. Arbetet inriktas nu på att förhindra att branden sprider sig till närliggande byggnader.  Vi återkommer så snart vi har mer information.    Uppdatering 25 maj kl 12.00:  - Brandbekämpningen fortgår, branden är enligt räddningstjänsten under kontroll.- Brandbekämpning sker genom...
2017 maj 24

Cementas utvecklingsblogg: Beständig och klimatsmart betong med AMA 17

Header utvecklingsblogg.
AMA är byggbranschens viktigaste referensverk med beskrivningar av aktuella och beprövade lösningar på utförande och material. För knappt en månad sedan lanserades AMA Anläggning 17 officiellt på ett AMA-konvent vid anrika Nalen i Stockholm. Revideringen av den tidigare utgåvan har resulterat i många ändringar och nyheter.