Student

Välkommen att bygga din framtid tillsammans med oss! 

Inom Cementa och HeidelbergCement får du arbeta med stora utmaningar tillsammans med många kompetenta och kunniga kollegor. Utifrån en stabil grund får du möjlighet att växa och utvecklas i en internationell koncern. Läs mer om att arbeta inom Cementa.

Här kan du till exempel arbeta som projektledare, processoperatör, borrare/sprängare, reparatör, truckförare, kemist, försäljare eller logistiker. 

Vi samarbetar med universitet och högskolor som matchar vårt kompetensbehov idag och på längre sikt. Vi deltar regelbundet på studentmässor och arbetsmarknadsdagar. Kom gärna förbi vår monter! 

Trainee 
Som trainee inom HeidelbergCement får du göra en spännande resa inom våra olika verksamheter och får ovärderliga kunskaper på köpet. 
Läs mer om att vara trainee hos oss.

Vi handplockar våra traineer direkt från tekniska universitet och högskolor till programmet som pågår i 18 månader. Du är knuten till en viss enhet och praktiserar under programmet både inom den egna enheten och inom andra enheter. Läs en intervju med en av våra traineer.

Examensarbete 
Examensarbete är ett bra sätt att komma nära vår verksamhet inom ett visst område. Samtidigt får vi chans att lära känna dig. Vi lägger med jämna mellanrum ut förslag på examensarbeten på vår webbplats.

Om du har en egen idé om ett ämne som kan vara av nytta för vår verksamhet så är du varmt välkommen att höra av dig och presentera denna. 

Praktik 
Vi anlitar löpande praktikanter från yrkesutbildningar i närområdet. I övrigt tar vi emot praktikanter till våra verksamheter i mån av tid och resurser. Ta kontakt med den enhet du är intresserad av att praktisera på, och beskriv ditt tänkta ämnesområde så väl som möjligt samt dina förväntningar på praktiken. Hittar vi ett uppdrag till dig så tar vi fram lämpliga arbetsuppgifter och tillhandahåller en handledare. 

Sommarjobb 
Vissa av våra fabriker erbjuder flera möjligheter till sommarjobb. Kontakta den enhet du är intresserad av för mer information. 

Student.